Verzoek RTL Nieuws

Verzoek RTL Nieuws

Beste allen,

Vele belastingsamenwerkingsverbanden zijn vandaag gebeld mbt NCNP WOZ bezwaarafhandeling, zoals onderstaande aan BSGR. Bij BghU zijn we nog niet benaderd. We houden het in de gaten. Bij deze ter info aan jullie, mocht lvlb benaderd worden. 

Met hartelijke groet,

Marieke 

Het verzoek
Dit weekend besteedt RTL Nieuws aandacht aan WOZ-bezwaar- en beroepszaken welke worden uitgevoerd door no cure no pay-bedrijven. Wij horen dat in bepaalde regio’s de behandeling van bezwaarschriften zand in de ambtelijke molen strooit omdat het leeuwendeel van de bezwaarschriften door no cure no pay-bedrijven wordt behandeld. Het systeem zou door deze pogingen van bezwaar door commerciële partijen vastlopen, horen wij bij een collega-regio van jullie.

Graag hoor ik over jullie ervaringen met WOZ-bezwaren (en uiteindelijk eventueel beroepszaken) die worden ingediend door no cure no pay-bedrijven namens de burger. Hiertoe heb ik een aantal vragen:

  • Signaleert uw organisatie ook dat het bezwaar (en uiteindelijk eventueel beroep) door dit type bedrijven zand in de molen strooit?
  • Hoe probeert de BSGR burgers aan te moedigen om zelf bezwaar te maken?
  • Indien jullie een probleem signaleren door de behandeling van WOZ-bezwaarschriften door no cure no pay-bedrijven, wat is dan in jullie ogen de oplossing voor dit probleem?
  • Hebben jullie in beeld welk bedrag aan proceskostenvergoeding in 2019 en 2018 is betaald aan no cure no pay-bedrijven in WOZ-beroepszaken?
  • Wat is bij jullie de verhouding tussen WOZ-bezwaarschriften door burgers in vergelijking met WOZ-bezwaarschriften in behandeling door no cure no pay-bedrijven?

Geef een reactie